telegram_btn
Зателефонуйте нам +38 099 348 87 54 +38 067 418 87 04 +38 068 242 62 63
Українa, м. Шостка, вул. Прорізна, 20. Магазин "Автопідвіска"
ru en ua
fb insta youtube
0 грн.
0
Блог Сайлентблоки: що це таке і де використовуються?

Категорії блогу

Блог Сайлентблоки: що це таке і де використовуються?

Сайлентблоки – це спеціальні шарніри, які розміщуються у ходовій частині автомобіля. Вони зменшують та пом'якшують поштовхи, які передаються від кузова до салону машини. Додатково шарніри допомагають зберегти обрану водієм траєкторію руху, що впливає на загальне керування транспортом.

Що таке сайлентблок

Опис конструкції

З описаної вище інформації стало зрозуміло, навіщо потрібні сайлентблоки. Але яка у них конструкція? Вона дуже проста і складається з 2 металевих обойм, з'єднаних між собою за допомогою проставки, яка виготовляється із міцної гуми або поліуретану. Сайлентблоки можуть розміщуватися в автомобілі у таких місцях:
• Амортизатори, двигун, трансмісія.
• Важелі задньої та передньої підвіски.
• Використання виробів як втулки стабілізаторів.

Які види найбільш популярні

За що відповідають сайлентблоки? За плавність руху автомобіля. Але не всі знали, що на даний момент на ринку доступні кілька видів сайлентблоків. Вони виглядають так:

  • Плаваючі. Допомагають досягти максимальної амортизації та згладжування ударів. Найчастіше встановлюються в важелях підвіски або кулаках маточок.
  • Класичний. Найбільш поширений варіант з обоймами та проставкою. У деяких випадках може використовуватись не одна, а дві втулки.
  • З вухами. Їх використовують замість втулок. На ходову частину зміни практично не впливають. Вуха спеціально роблять несиметричними, тому переживати не варто.
  • Зі вставками у проставці. Вони допомагають налагодити роботу підвіски.
    Покупець може вибрати будь-який із цих видів. Головне, щоби вироби підходили до поточного автомобіля.

З яких матеріалів виготовляють сайлентблоки?

Ці вироби можуть бути виготовлені не тільки з гуми, але і з поліуретану. У кожного з цих матеріалів є свої плюси та мінуси, які будуть описані нижче.

Гума

Гумові сайлентблоки є класикою та використовуються найчастіше. Їх встановлюють на заводі-виробнику. Позитивні сторони цих шарнірів виглядають так:

  • Хороші показники працездатності під час деформацій.
  • Доступна ціна для широкого загалу осіб.

Що стосується мінусів, то варто згадати, що гума погано переносить сильні заморозки та дії їдких хімікатів з маслами. Тривале перебування у несприятливих умовах може повністю зруйнувати гумовий сайлентблок.

Поліуретан

Такі сайлентблоки забезпечують кращу керованість автомобілем, ніж гумові «побратими». Якщо встановити їх на звичайну машину, водій відразу помітить поліпшення. Ось повний перелік плюсів:

  • Термін служби шарнірів збільшується у декілька років, але лише за умови, що їх правильно встановили.
  • Підвищена стійкість до несприятливих погодних умов та частих ударів по підвісці.
  • Поліпшення керування.

З мінусів можна виділити лише вищу вартість.