telegram_btn
Зателефонуйте нам +38 099 348 87 54 +38 067 418 87 04 +38 068 242 62 63
Українa, м. Шостка, вул. Прорізна, 20. Магазин "Автопідвіска"
ru en ua
fb insta youtube
0 грн.
0
Блог Змінюємо сайлентблоки: чи варто ставити поліуретанові?

Категорії блогу

Блог Змінюємо сайлентблоки: чи варто ставити поліуретанові?

Коли скрипи та стукіт у підвісці стають постійними, а не поодинокими, при цьому маневреність автомобіля істотно погіршується, стає ясно: настав час міняти підвіску.

Є два основні рішення - запчастини з гуми або з поліуретану. Відгуки про деталі з цих матеріалів бувають різні. Здається, гумові деталі дешевші, і начебто зрозуміло, що від них чекати. Поліуретанові надійніші, але дорожчі. Якщо ви у роздумах, які вибрати, давайте розберемося, чи варто ставити поліуретанові сайлентблоки?

Переваги поліуретанових сайлентблоків

Багато хто відзначає, що останнім часом трапляється неякісна гума, яка не витримує навантажень. Порівняно з нею поліуретан значно міцніший. А наші дороги випробовують на міцність усі конструкційні матеріали.

Якщо мова йде про якісний поліуретан і правильно встановлений пружний елемент, ви отримуєте автомобіль з надійним і "чуйним" керуванням. Які поліуретанові сайлентблоки мають переваги?

  • Поліуретан витримує екстремальні умови та живе у 4-5 разів довше. Якщо врахувати, що більшість іномарок були створені для їзди хорошими трасами, та й у більш пристосованих авто гума розрахована на гарантійний термін, то поліуретан — кращий вибір.
  • Поліуретан стабільно працює в широкому діапазоні температур від -40 до +70 градусів за Цельсієм, тому добре підходить для нашого клімату. У нашій місцевості влітку температури бувають за 35 градусів, взимку опускаються нижче 20... Якщо поліуретан якісний, то він не розм'якшується у спеку та не дубіє на морозі. А гума, що швидко старіє, змінює свої властивості при перепадах температур.
  • Довговічний поліуретан зберігає свої пружні властивості набагато довше, ніж гума, тому захищає вузли від руйнування. У міру старіння гуми водій поступово пристосовується до малопомітних змін в управлінні і не помічає, як убиваються інші частини підвіски: амортизатори, важелі і т.д.
  • Незважаючи на те, що поліуретанові запчастини коштують дорожче за гумові, їх установка допомагає економити кошти на регулярний ремонт. Мається на увазі як заміна самих сайлентблоків і втулок, і менший знос важелів (див. попередній пункт). Ну а найголовніше, стабільна робота поліуретанових виробів – це збережені час та нерви.
  • Поліуретан як полімер більш інертний з хімічної точки зору. Це означає, що він не боїться впливу агресивних речовин: реагентів на зимових дорогах, розчинників, мастил різної природи та іншої нафтохімії.
  • Цей еластомер стійкий до стирання, не тріскається та добре зберігає форму. Тому при роботі поліуретанових підвісок кути сходу-розвалу не порушуються, а шини зношуються повільніше.

Всі ці властивості поліуретану, що перевершують властивості гуми, забезпечують більш безпечну їзду. Адже не дарма на професійних гоночних автомобілях встановлено поліуретану.

Але не обов'язково бути гонщиком. Досвідчені автомайстри радять перейти на поліуретан і знають, як його грамотно встановити, щоб він прослужив довго. Якщо в інших країнах, в умовах хороших доріг, це тюнінг, то для наших реалій застава стабільної роботи машини.

Поліуретанові сайлентблоки від ПоліПро

Ще одна важлива причина: встановивши поліуретанові пружні елементи вітчизняного виробництва, що зарекомендувало себе, ви підтримуєте українського виробника і робите свій маленький внесок в економіку країни. Компанія "ПоліПро" також є виробником з невеликого містечка, яке стало надійним партнером для великих продавців автозапчастин.

Отже, зважуйте за та проти поліуретанових сайлентблоків, а також плюси та мінуси поліуретанових втулок стабілізатора, обирайте запчастини високої якості та довірте їх монтаж хорошим фахівцям. Впевнені, ви ніколи не пошкодуєте, що перейшли на поліуретану.