telegram_btn
Зателефонуйте нам +38 099 348 87 54 +38 067 418 87 04 +38 068 242 62 63
Українa, м. Шостка, вул. Прорізна, 20. Магазин "Автопідвіска"
ru en ua
fb insta youtube
0 грн.
0
Блог Чому скриплять сайлентблоки?

Категорії блогу

Блог Чому скриплять сайлентблоки?

У багатьох автовласників постає питання, звідки з'являється скрип у підвісці автомобіля. Найчастіше, цей дуже неприємний звук, проявляється в різних ситуаціях, але, як правило, першою причиною можуть бути втулки стабілізатора, що мають велике зношування. У практиці багатьох автомобілістів така проблема не новинка, і вона може виходити як від гумових виробів, так і від поліуретанових. Тому в цій статті ми отримаємо відповідь на запитання: чому скриплять сайлентблоки?

pochemu-skripyat-sajlentbloki
pochemu-skripyat-sajlentbloki

 

З чого виготовляються сайлентблоки

Варто відзначити, що найбільш популярними та затребуваними матеріалами для виготовлення сайлентблоків стали гума та поліуретан. Виходячи зі складу, у поліуретані можна виділити ряд позитивних якостей, що відрізняють його від гуми:

  1. Набагато міцніше гуми.
  2. Дуже стійкий до перепадів температур.
  3. Тривалий термін експлуатації.
  4. Практичний у ремонті сайлентблоків.
  5. Придатний для будь-якої марки автомобіля.

Але, незважаючи на ці переваги, за інтенсивної їзди, навіть після встановлення нових елементів, «легкий» скрип може прослуховуватися. Тому й постає питання: чому поліуретанові сайлентблоки скриплять?

 

poliuretanovye sajlentbloki

Причини прояву скрипу сайлентблоків

Яка б не була навантаження на автомобіль, і яка б дорога не була під колесами, причини підвісного скрипу всього дві:

  1. Перша та найпоширеніша причина – це невідповідність діаметрів отвору елементів та самого стабілізатора. Багато автомайстрів, які мають практику в даній проблемі, конкретизують той факт, що діаметр втулки в обов'язковому порядку має бути як мінімум на 1 мм меншим. Саме відстань, куди можуть потрапити частки пилу, води, бруду, і є причиною появи скрипу, і основною проблемою чомусь скриплять нові сайлентблоки на автомобілі.
  2. Друга менш популярна причина – це відсутність мастила на втулках із поліуретану. І скриплять сайлентблоки після заміни при обмеженій кількості мастильного матеріалу. На подив багатьох автовласників, сайлентблок можна змастити як зсередини, так і зовні. Цей процес дуже простий. Він вимагає наявності мастила та невеликого досвіду.

І тут напрошується питання: якщо скриплять сайлентблоки, чим змастити їх, з метою не лише усунення скрипу, а й збільшення їх терміну служби? Найбільш підходящими видами мастила для цих елементів можна знайти на нашому сайті. Їхня еластичність і щільність, здатна максимально заповнити ті самі порожнечі між стабілізатором і втулкою машини. Після змащування цих частин автомобіля можна сміливо провести тестування підвіски на наявність скрипу в «холостому» режимі авто. Також не можна забувати про регулярні огляди стабілізатора, зносу втулок і сайлентблоків.

Сайлентблоки від компанії «ПоліПро»

Але які б причини появи скрипу та шуму машини не були дійсністю, дуже важливо купувати якісні запчастини. Перевіреною фірмою, яка виробляє якісні комплектуючі для авто, у тому числі поліуретанові сайлентблоки, є «ПоліПро». Компанія завоювала довіру у багатьох автовласників України, тим самим ставши лідером серед виробників поліуретанових виробів для авто.

У нас можна купити демпферні шківи, ​​опори, поліуретанові подушки, та пильовики з гарантійним терміном в 1 рік. При покупці будь-яких елементів до товару додається інструкція та рекомендація щодо їх встановлення, яка дозволить максимально зрозуміти принцип роботи механізму.