telegram_btn
Зателефонуйте нам +38 099 348 87 54 +38 067 418 87 04 +38 068 242 62 63
Українa, м. Шостка, вул. Прорізна, 20. Магазин "Автопідвіска"
ru en ua
fb insta youtube
0 грн.
0
Блог Які сайлентблоки кращі: гумові чи поліуретанові?

Категорії блогу

Блог Які сайлентблоки кращі: гумові чи поліуретанові?

Сайлентблоком називається деталь, що з'єднує вузли підвіски між собою. Основна функція сайлентблока у погашенні коливань, що виникають під час руху автомобіля. Стандартний сайлентблок являє собою металеву основу та еластичну вставку, що виготовляється з гуми або поліуретану.
Загальновідомо скільки людей, стільки думок. Тому багато автовласників задаються питанням, які які сайлентблоки кращі за поліуретанові або гумові. Нижче ми намагатимемося відповісти на це питання.

Недоліки гумових сайлентблоків

Головний мінус відомий усім власникам автомобілів – ресурс у гуми не надто великий, вона має властивість пересихати та тріскатися. Не менш згубно, ніж час, позначаються на гумових сайлентблоках та тривалі морози, різкі перепади температури. Реагенти, якими обробляють дороги у містах, також зменшують термін експлуатації гумотехнічних виробів.
Якщо не ремонтувати підвіски тривалий час, то гумові деталі зношуватимуться, стаючи надто м'якими. Це негативно позначається на керованості автомобіля.

Чим поліуретанові сайлентблоки кращі

Поліуретан дає підвіски додаткову жорсткість, що дозволяє водієві краще відчувати транспортний засіб під час їзди.
Основні переваги сайлентблоків з поліуретану:

  • Висока зносостійкість;
  • Морозостійкість – поліуретанові вироби ніколи не розсохнуться та не потріскаються;
  • Підвищена еластичність при великих навантаженнях;
  • Майже нульова сприйнятливість до хімічних реагентів.

Єдиним недоліком, мабуть, є вартість – гумові вироби коштують дещо дешевше через нижчу вартість виробництва.

Чи варто ставити поліуретанові сайлентблоки

Якщо ви не любите щороку ремонтувати підвіску свого залізного коня, поліуретанові вироби стануть для вас ідеальним рішенням.
Як кажуть: "Я не настільки багатий, щоб купувати дешеві речі". Звичайний гумовий сайлент зберігає свої робочі характеристики в 2, а часом і в 3 рази менше, ніж поліуретан. Тому, якщо ви зупините свій вибір на поліуретанових виробах, то ремонтуватимете ходову частину автомобіля набагато рідше.

Додамо до вищесказаного той факт, що гума при їзді бездоріжжям повністю програє поліуретановим сайлентам у плані гасіння коливань.

Деякі автолюбителі постійно уїдливі, мовляв, поліуретан завжди скрипить, а гума немає. Насправді буває таке, що скриплять будь-які сайлентблоки. Все залежить від виробника та його технологій.

Які поліуретанові сайлентблоки краще

Відомо, що попит народжує пропозицію. Тому на сучасному ринку автомобільних запчастин можна знайти багато виробників поліуретанових виробів. У всіх різні технології виробництва, різний склад сировини та різні напрямки. Хтось спеціалізується на виробництві дешевих поліуретанових сайлентблоків, які трохи кращі за гуму, а хтось постачає на ринок високоякісні вироби. Якщо ви хочете отримати довговічну та сертифіковану продукцію, то рекомендуємо звернути увагу на поліуретанові сайлентблоки ПоліПро.

Асортимент представлений поліуретановими виробами найвищої якості за справедливими цінами. За сім років роботи на ринку, сайлентблоки ПоліПро здобули довіру багатьох тисяч автовласників. Не меншою популярністю у клієнтів користуються поліуретанові втулки ПоліПро.

Які втулки краще поліуретанові чи гумові

Втулки стабілізатора є витратним матеріалом у підвісці автомобіля, який часто виходить з ладу. Кожен поворот, кожен наїзд на «лежачого поліцейського», кожне попадання колеса у вибоїну завдає удару насамперед саме по втулках. Щоб якомога рідше змінювати ці розхідники, ми радимо вибрати втулки з поліуретану.

Вони мають ряд переваг перед гумою:

  • Довговічність – поліуретанові втулки мають ресурс у 5-6 разів більший;
  • Ефективність – поліуретан дає більшу амортизацію, забезпечуючи практично ідеальне з'єднання зі стабілізатором;
  • Універсальність – поліуретанові вироби можна використовувати як у спекотному, так і холодному кліматі.

У нашому каталозі представлений величезний асортимент втулок з поліуретану на різні автомобілі всіх світових брендів.