telegram_btn
Зателефонуйте нам +38 099 348 87 54 +38 067 418 87 04 +38 068 242 62 63
Українa, м. Шостка, вул. Прорізна, 20. Магазин "Автопідвіска"
ru en ua
fb insta youtube
0 грн.
0
Блог Весна як привід перейти на поліуретан при заміні сайлентблоків та втулок!

Категорії блогу

Блог Весна як привід перейти на поліуретан при заміні сайлентблоків та втулок!

"Це не дороги, це – напрямки," – так відгукнулася про дороги Сумської області одна людина, яка переїхала на цю територію із Західної України. І хоча за останні роки спостерігається прогрес, і дорожні покриття місцями зробили непогано, все ж таки у автомобілістів з настанням весни наростає страх, що асфальт "розтане" разом зі снігом... А ямковий ремонт зроблять у кращому випадку до літа.

Але за зиму від перепадів температури та дії агресивних речовин постраждало не лише дорожнє полотно. Ці фактори плюс навантаження впливали на гумові деталі підвіски. З нашими дорогами заміна сайлентблоків потрібна через кожні 50 тисяч кілометрів пробігу або в міру зношування. Які ознаки підкажуть, що вже час робити заміну втулок та сайлентблоків?

Коли міняти сайлентблоки: ознаки зношування

По-перше, якщо сніг і лід давно розтанули, а машина якась нестійка і почала гірше відгукуватися на керування, швидше за все, сайленти зносилися. Перевірити їх стан можна на оглядовій ямі або автосервісі. Тріщини, розриви, люфт кажуть, що їх потрібно терміново змінювати, інакше почнуть розбиватися посадкові місця шарнірних з'єднань, і тоді знадобиться дорожчий ремонт.

По-друге, порушення розвалу-сходження теж може пояснюватися зносом сайлентблоків.

По-третє, якщо при переході на літню гуму ви помітили нерівномірне бічне стирання покришок, причиною знову могли стати вбиті сайлентблоки.

Дедалі більше автовласників замінюють гумові еластичні частини підвіски на поліуретанові. А у вас виникало питання при заміні сайлентблоків: поліуретан чи гума? Чи варто переплачувати?

Переваги поліуретанових сайлентблоків

Хоча вироби з поліуретану дорожчі, встановити їх вигідно, тому що це дозволяє надовго забути про постійну заміну сайлентблоків.

Отже, в порівнянні з гумою поліуретанові сайлентблоки та втулки:

  • зносостійкіші
  • витримують у кілька разів великі навантаження на скручування, розтягування та розрив
  • не бояться перепадів температур, їхній робочий діапазон, в якому жорсткість еластомеру не змінюється, від -20 до +70 градусів Цельсія
  • стійки до дії масел, розчинників, кислот та інших хімічних речовин

Звичайно, є у поліуретану і свої особливості:

  1. сайлентблоки з цього матеріалу вимогливі до правильної установки досвідченим майстром, щоб уникнути мікроушкоджень і деформаційних напруг його потрібно запресовувати пресом, дотримуючись співвісності і не забуваючи про мастило;
  2. після розбитих гумових деталей за відгуками про поліуретанові сайлентблоки їзда може здатися жорсткішим, але керованість машиною покращується.

В результаті перехід на поліуретан заощаджує кошти, час та сили, тому що продовжує тимчасові відрізки між ремонтами авто, продовжує життя підвіски та уповільнює руйнування інших вузлів автомобіля, а також шин.

Компанія "ПоліПро" пропонує як окремі поліуретанові деталі, так і комплекти для підвіски автомобілів усіх марок. Ми виготовляємо точні копії оригінальних запчастин та надаємо письмову гарантію, завірену мокрою печаткою, на 1 рік без урахування пробігу. Для виробництва сайлентблоків ми застосовуємо сировину від перевіреного постачальника та надійну технологію, завдяки якій поєднання металевої обойми з поліуретаном виходить напрочуд міцним і витримує великі навантаження.

Щоб дізнатися більше про пропозицію від "ПоліПро" для вашого автомобіля, напишіть або зателефонуйте нам. Дивіться нас на Ютубі та приєднуйтесь до нас на Фейсбуці, щоб не пропустити вигідні весняні пропозиції!